Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yaza aylarında sakın bunu yapma

08.06.2023
204
A+
A-
Yaza aylarında sakın bunu yapma

Yaz aylarında beslenme nasıl olmalıdır ? Haberimizin detaylarında .

Yaz Aylarında Beslenme

  1. Daha çok su tüketin.
  2. Sindirimi kolay olan hafif yiyecekler tercih edin.
  3. Baharat kullanımını azaltın.
  4. Paketli gıdalar tüketmekten kaçının.
  5. Şekerli ve gazlı içecekler yerine doğal içecekler tercih edin.
  6. Çay – kahve tüketimine dikkat edin.
  7. Öğün sayısını azaltın.

Neler yemeliyiz?

Yanlış beslenmeden dolayı, rafine şeker, meyve suları ve tatlıyı fazla tüketmekten dolayı sıokıntılar başlıyor. Bunun önüne geçmek için ara öğünle beslenme, meyveleri tek başına yememek, yanında yağlı proteinli yoğurt, yağlı tohumlu cevizle tüketmek diyabetin önüne geçecektir.

Kan şekeri kontrolü için ne yapmak gerekli?

Ani kan şekeri düşmelerini dengelemek için ara öğünlerde kuru meyveler, ayran gibi sağlıklı atıştırmalıklar tüketilebilir, tam tahıllı esmer ekmekler tercih edilebilir. Şekerleme ve tatlılardab ise uzak durmalısınız.

Turşu, salamura, cips başta olmak üzere tuz ve tuzlu yemekler tansiyon ve ödem sorunlarına yakalanmamak için yenmemeli. Haftada iki kez kırmızı et, kalan günler balık , tavuk ve hindi eti tercih edilebilir. Etler kızartma yerine ızgara ve buğulama gibi yöntemlerle pişirilmeli. Hamur işi tatlılar yerine dondurma, meyve salataları, sütlü tatlılar tüketilmeli. Sebze kızartması yerine yemeğinin yapılmasını öneriyoruz.

Et, balık, tavuk, pişmiş patates, yumurta, kuru baklagiller ısıyla birlikte çabuk bozulabileceği için gıda zehirlenmelerine neden olabilir. Buna dikkat edilmeli. Satın alınan ürünlerin son kullanma tarihlerine de bakılmalıdır. Zehirlenmelerin bulantı, kusma ve ishal gibi belirtileri olur. Tüketilecek sebze ve meyvelerin bol su ile yıkanması, suların çeşitli mikroorganizmalar barındırmadığından emin olunması, mayonez, krema gibi maddeler içeren gıdaların bekletilmeden tüketilmesi önemlidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.